ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΙΓΜΕΣ

CRETA SHOP ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

;

  ...online από το 1996!    

ΗΟΜΕ
TAYTOTHTA
ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
EDITORIAL
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
LINKS
DOWNLOADS
CRETA SHOP
FACEBOOK
ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

Bookmark and Share  

 

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

ΤΕΥΧΟΣ 7

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ Αγροτικός παράδεισος η Κρήτη, ευνοϊκό το κλίμα, εύφορο το έδαφος... Ομως δεν φυτρώνουν εδώ μόνο ελιές, αμπέλια ή πορτοκάλια... Μια αποκαλυπτική έρευνα για τις καλλιέργειες ναρκωτικών του νησιού μας.

ΕΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Οι παλαιότεροι Ηρακλειώτες θα θυμούνται σίγουρα το ζαχαροπλαστείο του Ρεγγινάκη, όχι μόνο για τις λιχουδιές που πρόσφερε αλλά και για τους ονομαστούς χορούς που ελάμβαναν χώρα εκεί.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΚΗΤΟΣ Φάλαινες και δελφίνια σε πελάγη της Κρήτης.

ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το φθινόπωρο του 1892 μέσα σε συνθήκες Τουρκικής σκλαβιάς ιδρύθηκε ένας θεσμός της παιδείας του νησιού μας.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΝΙΚΟΛΑΣ: Ο ΜΑΝΤΙΝΑΔΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ Απομονωμένος στα Πλατειά Περάματα μαζί με τη Λούνα, το αγαπημένο γεράκι του, ο Σταυρουλονικόλας εκφράζει έμμετρα σκέψεις και συναισθήματα.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ, ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΠΕΝΤΑ Ενα πλήθος ετερόκλητων αντικειμένων περιμένουν τους ενδεχόμενους ιδιοκτήτες τους σε τελωνεία, αστυνομικά τμήματα και δημόσιες υπηρεσίες.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΛΥΡΑ Στην ακριτική Κάσο, καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο σε μια διεθνή συνάντηση λύρας και χορδόφωνων οργάνων με δοξάρι.

ΕΝΑ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ Μια καταγραφή από "πρώτο χέρι" ενός υποβρυχίου ψαρέματος με ελεύθερη κατάδυση από τον πρωταθλητή Ελλάδας Σπύρο Παπακαστρίτσιο.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ή πως σε τελική ανάλυση η ασφάλεια στον χώρο εργασίας βελτιώνει την απόδοση μιας επιχείρησης.

Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Για τις δραστηριότητες του Θεατρικού Εργαστηρίου Ηρακλείου γράφει η Κατερίνα Σταύρου - Τεμπέλη

ΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Για μια παραδοσιακή Χανιώτικη συνοικία που αναπαλαιώνεται γράφει ο Ναπολέων Σαραντίδης.

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ Το οδοιπορικό στην άγρια Κρητική φύση της ομάδας Wild Nature σνεχίζεται με μια μαγευτική διαδρομή στο Ακρωτήρι των Χανίων.

Minoan Cup: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΙΝΩΪΚΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ Στην Κρήτη θα εστιαστεί το ενδιαφέρον των ιστιοπλοϊκών κύκλων το καλοκαίρι του '93

ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Στιγμιότυπα και εμπειρίες από μια περιπλάνηση επί δύο τροχών σε χαμένες γωνιές της Πελοπονήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Η ΠΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΑΣ Μια μικρή εποποιϊα υπήρξε το "στέλιωμα" του τέταρτου ορειβατικού καταφυγίου του ΕΟΣ Χανίων, πάνω στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Διαδρομών Ε4 GR.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΜΑΚΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΙΕΡΙΔΗ Μια σημαντική έκθεση ενός διακεκριμένου Ηρακλειώτη γλύπτη.


ΗΟΜΕ ] TAYTOTHTA ] ΘΕΜΑΤΑ ] ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ] ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ] ΣΥΝΔΡΟΜΗ ] EDITORIAL ] ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ] LINKS ] DOWNLOADS ] CRETA SHOP ] FACEBOOK ] ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE ] ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ] [ ENGLISH ] [ CRETA SHOP ]

Απορίες - ερωτήσεις webmaster@stigmes.gr - ΣΤΙΓΜΕΣ © 2001-10 All rights reserved