ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΙΓΜΕΣ

CRETA SHOP ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

;

  ...online από το 1996!    

ΗΟΜΕ
TAYTOTHTA
ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
EDITORIAL
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
LINKS
DOWNLOADS
CRETA SHOP
FACEBOOK
ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

Bookmark and Share  

 

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

 

Τάνια Κέλλη – Βλατάκη

Δύο ζωές σε ένα σώμα

«Αγόρι, αγόρι!», φώναζε ο πατέρας μου και καμάρωνε εκείνη την ημέρα. Στο σπίτι είχαν γιορτή! Δεν ξέρω γιατί όταν γεννιέται ένα αγόρι όλοι καμαρώνουν. Οι συγγενείς έδιναν συγχαρητήρια για το γιο. Λίγους μήνες μετά με βάφτισαν Αντώνη! Άλλες εποχές εκείνες, άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη. Στη γειτονιά που μεγάλωσα τα αγόρια παίζαν μπάλα, πείραζαν τα κορίτσια και εκείνα έκλαιγαν, έπαιζαν ξύλο ακόμη και μεταξύ τους. Εγώ πάλι ένιωθα έξω από τα νερά μου. Δεν μου άρεσε η μπάλα, μου άρεσε όμως η παρέα των αγοριών. Με τα κορίτσια είχα φιλικές σχέσεις. Τους έφτιαχνα τα μαλλιά και κάναμε αστεία. «Δε βαριέσαι», έλεγε η μάνα μου όταν οι γειτόνισσες της έλεγαν υπονοούμενα για την …παράξενη συμπεριφορά μου, «απλώς ο Αντώνης μου έχει καλλιτεχνική φύση. Και τα αγαπάει από τώρα τα κορίτσια… Κοίτα πώς τις περιποιείται»..

 ΤΑΝΙΑ ΚΕΛΛΥ - 2 ΖΩΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ

 Η μάνα μου, ένα κομμάτι από χρυσάφι, ο θησαυρός μου! Πάντα δίπλα μου και στα εύκολα και στα δύσκολα, κι ας πικράθηκε από μένα. Το έβλεπα στη ματιά της, κάποιες στιγμές, εκείνο το δάκρυ που δεν έβγαινε, εκείνο το ανομολόγητο παράπονο, την ερώτηση: «Γιατί Αντώνη μου; Τι έφταιξε; Μήπως έκανα κάποιο λάθος;». Τίποτα δεν έφταιξε, όμως, έτσι γεννήθηκα, με αυτή τη μοίρα και βάδισα έως τα σήμερα ένα δύσκολο δρόμο. Γιατί έπρεπε μέχρι την εφηβεία μου να αποδείξω ότι ήμουν ένα αγόρι σαν όλα τ’ άλλα, αλλά δεν ήμουν. Ήμουν ένας «φυλακισμένος» άνθρωπος στο κορμί ενός αγοριού, που δεν ήξερε πώς να βγει από τη «φυλακή» του»
------------
Το παραπάνω απόσπασμα είναι η εισαγωγή ενός βιβλίου υπό έκδοση και νομίζω ότι υποκαθιστά πλήρως κάθε δικό μου πρόλογο, καθώς μέσα σ’ αυτές τις λίγες αράδες, η Τάνια Κέλλη-Βλατάκη, περιγράφει σαφέστατα όλα τα συναισθήματα «ενός σώματος παγιδευμένου μέσα σε δυο ζωές»

 

της Ρίκης Ματαλλιωτάκη

 

το πλήρες άρθρο στο τεύχος 117 των ΣΤΙΓΜΩΝ

 

 

Κείμενο και φωτογραφίες από αυτή την σελίδα μπορούν να αναπαραχθούν κατόπιν έγγραφης άδειας του εκδότη (niko@stigmes.gr) και με αναφορά στην πηγή ως: "από τις ΣΤΙΓΜΕΣ, το Κρητικό περιοδικό" με σύνδεση στο www.stigmes.gr και αναφορά στον συντάκτη και φωτογράφο  

 

 


ΗΟΜΕ ] TAYTOTHTA ] ΘΕΜΑΤΑ ] ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ] ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ] ΣΥΝΔΡΟΜΗ ] EDITORIAL ] ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ] LINKS ] DOWNLOADS ] CRETA SHOP ] FACEBOOK ] ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE ] ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ] [ ENGLISH ] [ CRETA SHOP ]

Απορίες - ερωτήσεις webmaster@stigmes.gr - ΣΤΙΓΜΕΣ © 2001-10 All rights reserved