ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΙΓΜΕΣ

CRETA SHOP ΒΙΒΛΙΑ ΧΑΡΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

;

  ...online από το 1996!    

ΗΟΜΕ
TAYTOTHTA
ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
EDITORIAL
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
LINKS
DOWNLOADS
CRETA SHOP
FACEBOOK
ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

 

 

 

Bookmark and Share  

 

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ  ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ...

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - MARIANNA VARDINOGIANNI

«Αγγίζει τα ποσοστά των γυναικών που έχουν ήδη σημαντική πολιτική καριέρα. Οι άνεργοι προσβλέπουν σ’ αυτήν, ενώ οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού την πριμοδοτούν με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο της Μαρίας Δαμανάκη. Πλησιάζει το ποσοστό που έδωσαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στη Βάσω Παπανδρέου. Ανοιχτά υπέρ της τοποθετούνται οι νεοδημοκράτες, οι άνεργοι, οι μεσήλικες και οι Κρητικοί. Συγκρατημένοι απέναντί της εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, οι οποίοι πάντως τη διαλέγουν με ποσοστό αξιοπρεπές. Η Κεντροδεξιά της σφίγγει το χέρι και η Αριστερά σκέφτεται να κάνει το ίδιο’’, σχολίαζε πριν λίγο καιρό το περιοδικό ‘’Ταχυδρόμος’’ το 25,2% που συγκέντρωσε η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ως πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση για το ποια γυναίκα επιθυμεί ο Έλληνας να δει στον Πρωθυπουργικό θώκο.

Αν ρωτούσε, ωστόσο, κάποιος την ίδια την κυρία Βαρδινογιάννη για το αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, το βέβαιο είναι ότι θα του απαντούσε αρνητικά. Τότε για ποιο λόγο μια πλούσια και ωραία γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών και γιαγιά οκτώ εγγονιών, όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μετατρέπει τον ανθρωπισμό σε δημιουργία και πόνημα ζωής; Γιατί δεν επαναπαύεται στις δάφνες της ευμάρειάς της αλλά θέτει εαυτήν στην υπηρεσία του συνανθρώπου της που έχει ανάγκη όχι από ελεημοσύνη αλλά από υποστήριξη, από ένα χέρι συντροφικότητας όταν ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά της καθημερινότητας, της δυσκολίας και της έλλειψης;

Μήπως δεν μας λεει όλη την αλήθεια; Μήπως η φιλανθρωπική δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται είναι απλά προπέτασμα κάποιου απώτερου στόχου; Ίσως τα ερωτήματα αυτά να φαντάζουν φυσιολογικά στα πλαίσια της εποχής που διανύουμε, όμως δεν ταιριάζουν σε μια προσωπικότητα του ύψους της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Άλλωστε η ίδια, από τα πρώτα λεπτά της επικοινωνίας μας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει την σκοπιμότητα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει λέγοντας χαρακτηριστικά:

       ‘’ Από μικρή πίστευα πως ο κάθε άνθρωπος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, έχει χρέος να προσφέρει στους γύρω του: να είναι – αυτό που ο λαός το λέει απλά – «χρήσιμος στην κοινωνία». Ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου στο κέντρο του κόσμου. Κι όταν έτσι ξεκινάς τη σκέψη σου, πως δεν σου οφείλουν αλλά οφείλεις, η προσφορά γίνεται για σένα αυτονόητη. Γίνεται στάση ζωής, τρόπος συμπεριφοράς και σκέψης.

Αυτό που κάνω δεν το θεωρώ φιλανθρωπία. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε χρέος ν’ αφήσουμε στο πέρασμά μας ένα χνάρι ανθρωπιάς. Δεν επαναπαύομαι με το να στείλω απρόσωπα βοήθεια. Προτιμώ να πηγαίνω επί τόπου εκεί που με καλούν οι συνάνθρωποι μου και να τους συμπαραστέκομαι. Γι’ αυτό πηγαίνω  πολλές φορές στις  μονάδες θεραπείας, για να βρίσκομαι κοντά στις μητέρες που αγωνιούν και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους για τη ζωή’’.

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ


(Πλήρες άρθρο στο τεύχος νο 65 των ΣΤΙΓΜΩΝ)

 

Κείμενο και φωτογραφίες από αυτή την σελίδα μπορoύν να αναπαραχθούν κατόπιν συννενόησης με τον εκδότη και μόνον εάν αναφέρεται η πηγή ως: "από τις ΣΤΙΓΜΕΣ,  το Κρητικό περιοδικόμε σύνδεση στο http://stigmes.gr


ΗΟΜΕ ] TAYTOTHTA ] ΘΕΜΑΤΑ ] ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ] ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ] ΣΥΝΔΡΟΜΗ ] EDITORIAL ] ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ] LINKS ] DOWNLOADS ] CRETA SHOP ] FACEBOOK ] ΕΚΔΟΣΕΙΣ MAGAZINE ] ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ] [ ENGLISH ] [ CRETA SHOP ]

Απορίες - ερωτήσεις webmaster@stigmes.gr - ΣΤΙΓΜΕΣ © 2001-10 All rights reserved